luni, 18 februarie 2013

SEDINTA BO 14.02.2013

La sedinta BO de joi 14 februarie a.c., conform ordinii de zi anuntate, s-au prezentat:
1.     Documente noi emise de CD al SCMD, sosite in intervalul dintre cele doua sedinte ale BO,
-         Planul de masuri (proiect) pentru indeplinirea hotararilor CNR, Alba Iulia, 26-27.10.2012,
-         Procedura de acordare a avansurilor in cadrul sindicatului cadrelor militare disponibilizate pentru anul 2013.
-         Procedura privind aprobarea si vizarea documentelor economico-financiare,
-         Procedura privind decontarea contravalorii carburantilor consumati pentru deplasarile efectuate in interesul sindicatului cu masina proprietate personala,
-         Procedura de stabilire si plata a ajutoarelor in cadrul sindicatului cadrelor militare disponibilizate,
-         Procedura de acordare a stimulentelor banesti catre membrii BO ale filialelor.
2.     Informari pe teme juridice privind parcursul dosarelor in instante,
3.     Mandatarea d-lui col. Monoranu Pavel pentru deplasarea la Senat la intalnirea de lucru cu d-l. Dobritoiu si reprezentanti ai ministerelor Muncii, Apararii, Interne si SRI, si sustinerea punctului de vedere al filialei pentru promovarea/discutarea/aprobarea in regim de urgenta a celor doua OUG referitoare la pastrarea cuantumului pensiei celor carora le-a scazut pensia, la nivelul lunii decembrie 2010, respectiv cumulul salariu pensie la institutiile bugetare.

BO Filiala 1 Bacau

sâmbătă, 2 februarie 2013

SEDINTA BO DIN 31.01.2013

La sedinta BO de joi 31 ianuarie a.c., conform ordinii de zi anuntate, s-au prezentat:
1.      Notele interne emise de CD al SCMD, sosite in intervalul dintre cele doua sedinte ale BO,
2.      Propunerile filialelor Craiova, Campulung Moldovenesc, Pitesti si Brasov.
a.       La primul punct s-a insistat pe sensibilizarea clasei politice (Guvern, Parlament, parlamentarii din judetul Bacau, partidele politice) pentru promovarea/discutarea/aprobarea in regim de urgenta celor doua OUG referitoare la pastrarea cuantumului pensiei celor carora le-a scazut pensia, la nivelul lunii decembrie 2010, respectiv cumulul salariu pensie la institutiile bugetare. Alte aspecte care privesc participarea la diferite actiuni se vor discuta cu vicepresedintele CD pe zona NE, dl. M. Comaneci.
b.      La al doilea punct, participantii au fost de accord cu majoritatea propunerilor celor 4 filiale.
-           Sustinem in totalitate propunerile din comunicatul Filialei Brasov.  Noi am militat intotdeauna si militam pentru dialog constructiv. In acest context apelul facut de filiala Craiova de a desemna   1-2 reprezentanţi care să participe la dialogul organizat la COMISIA DE APĂRARE din SENATUL ROMÂNIEI, s-a concretizat prin desemnarea d-lor col. (r) Pavel Monoranu si col. (r) Gheorghe Mihalache pentru aceasta intalnire.
-          Prima propunere a Filialei Campulung Moldovenesc a fost agreata si va fi sustinuta pentru organizarea cat mai urgent a CNR, deoarece trebuie prezentate si masurile corective rezultate la CNR din 2012. 
-          Participantii au fost de acord si cu celelalte propuneri, cu exceptia celei referitoare la manifestatii de strada.
Dragi camarazi, in final va rugam sa retineti ca lupta noastră nu vizează numai drepturile noastre şi ale familiilor noastre, ci un cadru mult mai larg şi mai complex care se cheamă democraţie, libertăţi democratice, stat de drept, ţară şi popor, idealuri pentru care am jurat şi pe care suntem datori să le apărăm. Întrebarea este cum? In contextul istoric actual numai prin UNITATE. Prin mentalitati de genul „lasa ca are cine sa lupte si pentru drepturile mele ...” nu vom reusi niciodata.
Meditati asupra urmatoarelor vorbe ale Maresalului Ion Antonescu despre partidele politice, intr-o scrisoare adresata unui sef de partid de la acea vreme „când cineva a fost şeful unui partid care, de la mare la mic, de la primăria din sat până la cabinetul miniştrilor, are răspunderea destrăbălării administrative, dezmăţul moral, a iudeo-masonizării ţării, a venalităţii, a compromiterii viitorului neamului şi a catastrofei graniţelor, nu mai are calitatea să vorbească şi în numele comunităţii româneşti, să dea sfaturi de conducere altora şi mai ales să-i acuze că lucrurile nu merg cum trebuie."
Oare suntem in urma cu 70 ani, sau istoria se repeta?
BO Filiala 1 Bacau