joi, 11 februarie 2010

Scrisoare deschisa catre Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA 1 BACAU
Bacau , str. Oituz nr.16 (la Cercul Militar Bacau)
Telefon : 0740.848.668./0234.514.106 Fax : 0234 / 517.459

Nr. 06 din 10.02.2010

Scrisoare Apel către,
Excelenta Sa, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Pe aceasta cale, mă adresez Prea Fericirii Voastre pentru a vă aduce la cunostintă un fapt de o gravitate deosebită, care pe termen lung poate aduce mari prejudicii statului si poporului român.

Acest demers îl înfăptuiesc fată de Domnia Voastră cu credinta că sunteti realmente ultima Înaltă Instantă Morală, si în ceasul al doisprezecelea puteti alături de institutia pe care cu onoare o conduceti să corectati nedreptătile gratuite provocate personalului activ si din rezervă al Armatei României.

În conditiile procesului general de globalizare, de integrare a tării în structurile euroatlantice, fenomenul de criză a generat în societatea noastră grave disfunctionalităti în sistemul de valori.

Au fost actualizate si puse în practică principii de guvernare ca « divide et impera » « homo homini lupus est », principii si metode de mult apuse în istoria altor neamuri. În contextul excesului de zel si de abdicare accelerată de la atributele suveranitătii statului, în fata intereselor marii finante internationale, actuala clasă  politică este în stare să sacrifice valorile fundamentale ale statului si poporului român.

De la înaltimea functiei Primului Ministru, să pui la stâlpul infamiei personalul activ al Armatei prin expresia « bugetari de lux » si pe cel în rezervă, numindu-i « pensionari nesimtiti », este mai mult decat jignire sau stirbire a demnitătii. Este un fapt nemaiîntâlnit si care presupune sanctiuni morale deosebite. Aceasta umilire si stigmatizare a demnitătii Institutiei Armatei nu s-a intamplat nici când s-a instaurat epoca atee în România, când majoritatea generalilor si ofiterilor superiori au fost arestati si, fără judecată, au fost trimisi la Canalul Dunare- Marea Neagră, în anii 1945-1946.

Se uită că această institutie a sângerat pe câmpurile de bătălie în toate războaiele purtate de statul român pentru independentă, întregire si neatârnare a neamului. Armata a sângerat si în vremurile de pace pe santierele patriei, la realizarea unor obiective cu adevărat nationale ca drumul Transfăgarăsan, în minele de
cărbune, la obiectivele de energie electrică, canalul Dunare-Bucuresti, la realizarea si restabilirea căilor de comunicatii rutiere si feroviare, la constructia de lcuinte, la muncile agricole etc.
Tot în contextul populismului ce a rupt legătura mai marilor zilei cu realitatea societătii noastre, s-a renuntat prematur la seviciul militar obligatoriu, ceea ce a dus la îngrosarea rândurilor somerilor, la cheltuieli suplimentare pentru întretinere precum si la abandonarea functiei nationale si formativ-educative a armatei.

Din a doua scoală a poporului cum a fost supranumită, a ajuns o institutie de rang inferior în care domină frica de a-ti exprima opinia, în care politicul s-a amestecat in mod brutal pentru a o transforma în renumita « mare mută ».

Generatiei cadrelor militare disponibilizate la jumătatea carierei, în numele integrarii în NATO si a accederii la UE, i s-a produs prea multă suferintă îndeosebi familiilor tinere. Interzicera apoi prin lege a cumulului pensie–salariu în anul 2009, au trimis din nou aceste tinere familii, cu copii la scoli si facultăti, pe culmile disperării.

Urmează, în acelasi spectru de dezinteres fată de cadrele militare (si nu numai) noul proiect al Legii unice a sistemului public de pensii, prin care se vor recalcula pensiile militare, în sensul reducerii acestora cu mai mult de 50%, după principii si consideratii contradictorii constitutional, discriminatorii, în ciuda faptului că de la înfiintarea armatei moderne de către Domnitorul A. I. Cuza, cadrele militare au făcut obiectul unor prevederi legislative specifice, în conformitate cu specificitatea misiunilor sale, in comparatie cu populatia civila.

Pentru prezervarea drepturilor cadrelor si restabilirea demnitatii militarilor, parte importantă a demnitătii nationale în care Biserica si Armata sunt pilonii principali, a luat fiintă Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Crezul camarazilor din această organizatie este ca în nicio împrejurare nu trebuie să lăsăm să fie stirbit prestigiul Bisericii, Armatei si Natiunii, indiferent de interesele de moment.

Pentru păstrarea si ridicarea acestui prestigiu, apelăm la Sinodul Bisericii Ortodoxe Române si la Prea Fericirea Voastră să ia act de cele relatate si să ne sprijiniti prin toate mijloacele de care dispuneti pentru îndreptarea stării de fapt.

Curajul de a întocmi acest demers îl am în urma celor spuse de Prea Fericirea Voastră cu prilejul vizitei efectuate la santierul Bisericii Militare « Sf. Gheorghe si Eroii Neamului » din garnizoana Bacău, la 2 mai 2000.

Cu deosebita stimă si aleasă consideratie,

Presedintele filialei 1 Bacau a SCMD                                                              Secretar

Colonel (r) Pricopi Gelu                                                                                       Maior(r) Antohi Victor


 
PS Alăturat trimit un DVD cu înregistrarea momentului vizitei din 02 mai 2000 la Biserica Militară, vizită efectuată împreună cu d-l ministru Ciumara si o suită de arhierei si preoti din Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Bacau 10.02.2010