miercuri, 17 martie 2010

Indemn adresat tuturor filialelor constituite precum si comitetelor de organizare a filialelor SCMDRR

Stimati colegi,

Filiala 1 Bacau a Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere face un apel tuturor Filialelor infiintate din tara cat si Comitetelor de organizare (in localitatile in care urmeaza a se infiinta in curand filiale) si care, de la data infiintarii si pana data prezentei, nu au trimis inca memorii parlamentarilor din colegiile respective , Presedintelui tarii( in calitate de Comandant Suprem al Armatei), Guvernului, Comisiilor de Aparare si Munca din Parlamentul Romaniei precum si altor institutii, in care sa prezinte punctul de vedere al cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si in retragere, din intreg Sistemul National de Aparare , in legatura cu Proiectul Legii unice a pensiilor prin care se doreste, in premiera istorica, introducerea pensiilor de serviciu militare in sitemul public de pensii si recalcularea acestora in baza principiului contributivitatii, principiu care nu a stat niciodata la baza calculului acestora.

Va informam ca multe Filiale din tara ale S.C.M.D.R.R.. au uzat de acest instrument democratic si au trimis astfel de memorii, proteste, puncte de vedere, etc., asa cum reiese din postarile pe site-urile acestora.

Avand in vedere ca Proiectul Legii unice a pensiilor se afla in acest moment in dezbatere la Senat, va solicitam sa analizati cat mai rapid aceasta propunere si sa procedati in consecinta cu hotararea Filialei dumneavoastra, in sensul de a fi solidari cu cei care deja au facut acest demers.

Filiala 1 Bacau a procedat, imediat dupa infiintare, la intocmirea de memorii, in sensul aratat mai sus, si trimiterea acestora , cu caracter personal, fiecarui parlamentar din colegiile judetului Bacau(la sediul birourilor de deputati sau senatori), cu solicitarea expresa de exprimare a punctului de vedere a acestora.

De asemenea, sambata 13.03.2010 o delegatie a Filialei a avut o intrevedere la Biroul senatorului PD-L Vasile Nistor, intrucat ceilalti senatori de Bacau si-au exprimat punctul de vedre anterior, in sensul sprijinirii demersului S.C.M.D.R.R.

Urmeaza sa facem aceleasi demersuri cu fiecare deputat de Bacau in momentul cand Legea va fi in dezbaterea Camerei Deputatilor.

In aceeasi ordine de idei am trimis memorii, in principal, urmatorilor:

- Presedintelui Romaniei;
- Presedintelui Senatului;
- Presedintei Camerei Deputatilor;
- Comisiilor de Aparare si de Munca din cele 2 camere ale Parlamentului;
- Ministrului Apararii si Ministrului de Interne;
- Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane,
- tuturor celor 93 de primari din judetul Bacau( in scopul informarii despre infiintarea Filialei Bacau S.C.M.D.R.R.., pentru ca toate cadrele militare sa poata lua cunostinta de acest act),

precum si altor institutii ale statului, considerand ca este absolut necesar si obligatoriu acest demers in scopul informarii acestora cu punctul de vedere al cadrelor militare, vis-a-vis de aceasta lege si de campania de denigrare a instituiei Armatei si de invrajbire a categoriilor sociale, una impotriva alteia, la care asistam de la alegerile parlamentare din 2008 si pana in prezent.

Stimati colegi, in masura in care considerati ca asa putem sa ne facem auziti mai repede si mai bine , va rugam sa procedati ca noi, cat mai curand posibil, pana nu este prea tarziu.

Daca deja ati intreprins astfel de demersuri sau santeti in curs, cu atat mai bine pentru noi toti.

Va multumim si avem onoarea sa va salutam.


Presedintele filialei 1 Bacau a SCMDRR,
Col.(r) Gelu Pricopi

Secretar,
Mr.(r) Victor Antohi