vineri, 18 iunie 2010

Scrisoare catre senatorii de Bacau


          SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA 1 BACAU
Bacau , str. Oituz nr.16(la Cercul Militar Bacau)

 E-mail: scmdbc@yahoo.com           Site :  http://sindicatulcmd.blogspot.com
             Telefon : 0740.848.668./0234.514.106                                  Fax : 0234 / 517.459

             Nr. 52 din 07.06.2010                                                                        exemplar nr.1

                        Domnule Senator,

                        Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala 1 Bacau, ca reprezentant al celor care si-au facut datoria sub drapel, indeplinindu-si toate misiunile primite, fara sovaire, respectand intocmai prevederile juramantului militar, precum si a celor care acum se afla in uniforma, indeplinindu-si cu aceeasi constiinciozitate indatoririle ce le revin, facand cu greu fata noilor conditii de criza financiara, economica, dar mai ales morala si care vor deveni mai devreme sau mai tarziu rezervisti, va adresaza protestul lor impotriva tuturor masurilor de austeritate ce urmeaza a fi legiferate in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei, cand actualul Guvern Boc, efemer si cu totul intamplator, isi va asuma raspunderea pe aberantele, anticonstitutionalele si antinationalele legi, cu finalitatea unui adevarat genocid national.

                        Vrem sa va informam ca suntem impotriva tuturor, acestor masuri de austeritate, intrucat prin reducerea pensiilor, se executa un act samavolnic de furt din proprietatea noastra numita pensie. De altfel, pensia militara de serviciu  este impropriu numita pensie, ea este de fapt o restituire conform normelor europene, ea ar trebui sa poarte denumirea de solda de rezervist intrucat pana la 62 de ani avem in continuare atributiuni in calitate de cadre militare in rezerva, la fel ca peste tot in lume, iar dupa aceasta varsta ar trebui sa se numeasca renta. Pentru cei in activitate retributia sa se numeasca in continuare solda de grad, de functie …etc. Astfel, nu s-ar mai face confuzie ca noi rezervistii consumam din fondul de pensii al celorlalte categorii de pensionari, inducandu-se perfid in mentalul populatiei ideea ca noi suntem cei din cauza carora nu se pot plati si eventual mari pensiile.

                        Cadrele militare in rezerva si in retragere din sistemul national de aparare v-au investit cu increderea lor acordandu-va votul sa-i reprezentati in Parlamentul Romaniei, sperand in buna credinta si in integritatea dumneavoastra si acum cand urmeaza sa fie legiferate cele mai aberante masuri din istorie si din lume la adresa propriei populatii, propuse de guvernul Boc, vrem sa stim care este pozitia dumneavoastra fata de:

1.      masurile de austeritate propuse si negociate cu FMI, fara consultarea celor care vor suporta efectele lor,

2.      anticonstitutionala lege unica a pensiilor ce urmeaza a se dezbate in regim de urgenta in Camera Deputatilor,

3.      proiectul legii care va anula efectele legii 329/2009 privind cumulul pensiilor cu salariul, care se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor.

                        Membrii SCMD Bacau vor sa stie de asemenea care este votul pe care il veti acorda unei eventuale motiuni de cenzura, cand se va asuma raspunderea de catre guvern pe acest pachet de legi pentru implementarea masurilor de austeritate.

                        Va solicitam sa sustineti mentinerea actualelor prevederi ale legii 164/2001 si a legii 179/2004, privitoare la pensiile personalului din sistemul national de aparare, militarilor, politistilor, lucratorilor din penitenciare si introducerea prevederilor acestora intr-un capitol separat in actualul proiect al legii unice a pensiilor publice.

                        Solicitam de asemenea sa nu fiti de acord cu actualele masuri de austeritate prin care se reduc veniturile celor din activitate cu 25%, iar celor din rezerva cu 15%. Respingem categoric asemenea masuri ce demonstreaza incapacitatea si incompetenta Guvernului Boc de a gasi masuri economice viabile pentru iesirea din aceasta situatie in care suntem tot din cauza acestuia.

                        Va asiguram de intreaga noastra cosideratie si sustinere in masura in care ne veti reprezenta corect, logic si drept interesele noastre asa cum vi le-am prezentat.

                        Va sugeram sa luati pulsul electoratului din circumscriptia in care ati candidat (personae fizice din sectorul public si privat, agenti economici, salariati si pensionari, militari sau civili) sa observati ca acesta si-a pierdut increderea in toti cei pe care i-a trimis in Parlamentul Romaniei prin vot UNINOMINAL si sunt ferm hotarati sa le ceara socoteala, iar la viitoarele alegeri sa-i sanctioneze corespunzator, indiferent cati bani vor pune la bataie pentru a mitui/stimula acest electorat.

                        De asemenea va sugeram sa nu irositi o reala sansa de a avea de partea dumneavoastra si un alt gen de electorat (instruit, onest si elevat) pe care sa contati in orice situatie. Daca optiunea dumneavoastra va fi sa ne ignorati, noi o vom respecta, dar nu vom uita si nici ierta.

                        Avem onoarea sa va salutam!

COMITETUL DIRECTOR AL S.C.M.D. FILIALA 1 BACAU